maandag 23 november 2015

Lekkere SmulRepen voor de Overgang en Meer

Niet alleen als je in de overgang zit kun je beter sommige voedingsmiddelen laten staan, bv suiker (hogere bloedsuikers), specerijen (nachtelijk zweten en opvliegers) en koffie (helemaal niet meer kunnen slapen).

Wat je wel goed kunt verdragen zijn gedroogde vruchten, havermout en noten. Laten we daar eens een lekker tussendoortje van maken!

Voor ca. 10 stuks heb je nodig:

75 gr dadels
75 gr vijgen
50 gr gemengde rauwe noten

40 gr agavesiroop
150 gr havermout
2 el kokosolie
2 el water




Zo maak je het:

Verwarm de oven voor op 175 ºC.
Snij de pitten uit de dadels pureer ze glad in een blender met het water.
Hak de noten grof en meng ze met de havermout en de dadels in een kom.
Voeg de agavesiroop en de kokosolie bij de massa en meng alles goed door elkaar.
Neem een kleine ovenschaal van bv 15 x 20 cm en bekleed deze met bakpapier.
Verdeel het mengsel over de vorm en druk goed aan.
Bak deze smulrepen in ca. 25-30 minuten af.
Laat iets afkoelen en snij in repen van 2-3 cm.




Thee drinken en de overgang:

Ook met thee drinken is het oppassen geblazen, omdat in veel kruidenthee specerijen voorkomen als kaneel en gember; beiden werken verwarmend. Alsof je het niet al warm genoeg hebt!

Een heerlijke thee is de Yogi thee Women's Balance met Lavendel. Zacht van smaak 'and it doesn't push the buttons' zullen we maar zeggen ☺.



Meer over de overgang kun je lezen door op de links hieronder te klikken:

Wonderbar-Wunderbar
Overgang - achter het behang
vergeetachtigheid
Lekkere Smulrepen
hormooncake

 

Geen opmerkingen: