zondag 26 juli 2015

Vergeetachtigheid

Samenlevingsziekte nummer één

Volgens het boek van Hans de Waard (Jassentechniek), is vergeetachtigheid over een paar jaar samenlevingsziekte nummer 1. Het is door ons zelf aangetrokken als een soort jas. Deze jas kunnen we echter ook weer uitdoen. Hier is niks zweverigs aan. Het is gewoon een kwestie van energie overdracht. Voor meer informatie hierover verwijs ik je graag naar zijn website www.jassentechniek.nl.


De overgang en vergeetachtigheid

Vergeetachtigheid is ook iets waar vrouwen in de overgang mee kampen. Door de schommelingen in hun hormonen kunnen ze een tekort oplopen op melatonine; een hormoon dat 's nachts wordt aangemaakt als het donker is en dat ervoor zorgt dat je goed slaapt en goed kunt onthouden.  

Wil je meer lezen over de overgang?
Wonderbar-Wunderbar
Overgang - achter het behang
Lekkere Smulrepen
hormooncake

Stress, voeding en vergeetachtigheid

Er is echter nóg iets te doen aan vergeetachtigheid, vooral op het gebied van voeding, zegt Juglen Zwaan (De Supplementenwijzer).
Ik citeer:
Vergeetachtigheid wordt gekenmerkt door (amyloïde) eiwitplaques in het brein die de werking van de zenuwcellen belemmeren. Nu blijkt volgens recent onderzoek dat het lichaamseigen hormoon melatonine de vorming van deze plaques tegengaat. Het zou dus zo kunnen zijn dat we door stress verlaagde melatoninespiegels hebben, met een hoger risico op Alzheimer als gevolg. Ook kunstlicht en beeldschermen staan de lichaamseigen productie van melatonine in de weg. Wat veel mensen niet weten is dat melatonine ook in onze voeding te vinden is. Walnoten, kersen, lijnzaad, tomaten, fenegriek en mosterdzaad bevatten allemaal melatonine. Met name zure kersen, gojibessen, amandelen en frambozen bevatten erg veel melatonine. Bij het ouder worden neemt de productie van melatonine in het brein af, waardoor het brein niet meer beschermd is. Melatonine is één van de krachtigste lichaamseigen antioxidanten.

En laat voeding nou mijn volledige aandacht hebben. Graag deel ik het hele artikel van Juglen: Vergeetachtigheid



 

Geen opmerkingen: