zaterdag 18 april 2015

Mango Cake a la Mérall

Vandaag is mijn dochter Mérall jarig; 15 is ze geworden. Ze is gek op fruit, voornamelijk mango vindt ze overheerlijk.

Speciaal voor haar deze lekkere gezondere vetvrije Mango Cake!



Wat heb je nodig:

130 gr volkoren bloem
30 gr havermout
1 tl bakpoeder
1 tl koekkruiden
1/2 tl natriumbicorbonaat of nog wat extra bakpoeder
snufje zout
15 gr bruine suiker
1 gr stevia
1,5 overrijpe banaan (lees hier meer over bananen)
1/2 - 1 el honing
eventueel een paar el sojamelk 
1 verse mango



En zo maak je het:

Zet de oven op 175 ºC.
Meng de bloem met de havermout, de bakpoeder, koekkruiden, zout en bruine suiker in een kom. Doe de banaan, de agavesiroop in de blender en blend tot het één geheel is.
Snij de mango in stukjes en voeg toe.
Doe nu het mango mengsel bij de droge ingrediënten en meng goed.
Als het te droog is, kun je een beetje sojamelk toevoegen, maar zorg er absoluut voor dat het niet te nat wordt!
Lepel het deeg in een cakevorm.
25-30 minuutjes in de oven en je hebt een heerlijke, gezondere Mango Cake a la Mérall! 

Geen opmerkingen: