vrijdag 17 april 2015

Appelgebak van de BBQ!

Het weer kan af en toe al mooie dagen geven. Dat hebben we afgelopen week wel gezien. Woensdag hebben we voor het eerst gegeten en gebarbecued in de tuin. Zalig!

Als wij barbecuën, doen we dat met net zoveel vlees, vis of vleesvervangers als dat we normaal zouden eten. Wel maak ik vaak een heerlijke saladade van ijsbergsla, komkommer, tomaatjes, ei, gedroogde tomaatjes en feta in plaats van gekookte groenten. En we eten er brood bij in plaats van aardappelen, rijst of pasta.

Mijn man heeft een 8 persoons houten tafel helemaal zelf gemaakt en het is prachtig geworden. Onze meiden komen met steeds meer vriendjes en vriendinnetjes naar huis dus we hadden meer plek nodig aan tafel. Het was heerlijk; we hebben genoten van het eten en van elkaar.

Als toetje hadden we Appelgebak van de barbecue. Een heerlijk eenvoudig recept dat ik een beetje gezonder heb aangepast van camping-recepten.nl.



Dit heb je nodig voor 4 personen:
3 appels
1 el honing of agavesiroop
kaneel of koekkruiden naar smaak
citroensap
kokosolie
2 handjes cruesli (klik hier voor een zelfgemaakt recept)
4 flinke stukken aluminiumfolie

Zo maak je het:
Schil de appels en snijd ze in partjes. Doe ze in een bakje. Strooi de honing, kaneel en citroensap erover en laat lekker even intrekken.
Vet ondertussen de stukken aluminiumfolie in met wat kokosolie.
Lepel het appelmengsel op de stukken folie en strooi de cruesli erover.
Maak de folie dicht zodat je een pakketje krijgt.
Leg ca. 10 minuten op de barbecue.

Mjam! Wat een heerlijke afsluiter van een heerlijke maaltijd.

Groetjes,
Vivian Dassen




 

Geen opmerkingen: