woensdag 31 oktober 2012

Recepten met Superfood Havermout

Met havermout kun je hele verrassende lekkernijen maken die zo gezond zijn dat je ze gerust kunt eten als ontbijt, lunch of tussendoor.

Van de De Bakparade komen de volgende recepten, alleen heb ik ze aangepast aan de smaak van kinderen.

Bananencruesli

Nodig voor ongeveer 250 gr:

  • 200 gr. havermout (lees het blog Superfood Havermout voor de goede soort!)
  • 1 medium rijpe banaan
  • 200  ml water
  • 2 el honing of appelstroop
  • 1 tl kaneel
  • 1/4 tl zout
  • 3 gr stevia of ander zoetstof waar je mee kunt bakken
  • extra's: eventueel een handje gedroogd fruit zoals Tutti Frutti, stukjes rauwe noten, gedroogde cranberries, rozijntjes, bananenchips (eerst even door de ice-crusher), en op feestdagen mogen misschien wel stukjes chocolade!
Bereiding:
  • verwarm de oven voor op 190 graden
  • mix de banaan, water, honing en kaneel in de blender
  • roer het zout en de stevia door de havermout
  • meng alles door elkaar; je krijgt een smurrie, maar het komt helemaal goed
  • giet op de bakplaat zonder aan te drukken en bak 30 minuten. Roer elke 10 minuten en peuter de grotere stukken een beetje uit elkaar, anders wordt het midden niet gaar
  • laat op de bakplaat afkoelen en roer daarna pas de extra's erdoor
  • verpak luchdicht (als er nog wat overblijft tenminste....)


Hier heb ik nog niet eens een foto van kunnen maken...het was op voordat ik het in de gaten had.

Voedingswaarde voor 250 gr zonder de extra's: 992 kcal




Nog een overheerlijk recept met Superfood Havermout!

Banaan-Chocolade Ontbijtcake

nodig:

  • 160 gr havermout
  • 2 el suiker en ook nog één of anderhalve lepel Stevia of andere zoetstof waar je mee kunt bakken.
  • 1/2 tl bakpoeder
  • 3/4 tl koek-speculaaskruiden
  • 1 tl vanille-extract
  • 250 ml chocolademelk (bv Alpro soja-light)
  • 1 banaan

Bereiding:
  • verwarm de oven voor op 200 graden
  • roer de havermout, suiker, zoetstof, bakpoeder en kruiden
  • giet de chocolademelk en vanille extract erbij en roer goed door
  • vet een bakvorm in van ca. 20 cm doorsnee (ik heb alle ingredienten dubbel gedaan voor de hartjes bakvorm van Xenos) en giet het mengsel erin
  • snijd de banaan in dunne plakjes en leg bovenop de cake
  • bak 30 minuten tot hij er uitziet als de foto hieronder
  • laat 10 minuten afkoelen en haal hem dan uit de vorm. Wat een feest op maandagochtend!







Geen opmerkingen: