dinsdag 2 juli 2013

Zelfgemaakte Groente Pizza met Mozzarella en Pesto!

De kinderen hebben vrij, het is goed weer buiten, je hebt de hele dag gewerkt; dan heb je dus echt geen zin om lang binnen in de keuken te staan. Je hebt ook geen zin om echt te koken, dus het wordt waarschijnlijk....een vette hap, een blik soep, kant-en-klare pasta, of..........Zelfgemaakte Groente Pizza!



De kids helpen 's avonds mee met het snijden van de groenten. Jij maakt  's morgens het volgende deeg:
125 gr volkorenbloem
125gr volkoren meel
150 ml handwarm water
2 el olijfolie
1/2 zakje instant gist
eventueel 2 el Italiaanse kruiden, knoflook.

Je mengt bovenstaande ingrediënten door elkaar en kneed lekker je stress weg. Dit duurt ongeveer 5-7 minuten. Maak een deegbol en leg in een kom met een theedoek erover (geen plastic op de bol leggen; dit gaat enorm plakken; geloof me ik kan het weten).
Dit zet je in de ijskast tot je thuis komt van je werk.

Eenmaal thuis zet je de oven op 190 ºC, pak je de plaat uit de oven, de kom met de theedoek uit de koelkast en kneedt je de bol nog eens een minuut of twee. Als je de Italiaanse kruiden en/of knoflook wilt toevoegen, dan is dit een goed moment.
Wrijf de bakplaat in met 1 el olijfolie op een stuk keukenrol, trek de bal deeg een beetje uit elkaar tot een lap, duw lekker plat en probeer de plaat hiermee te bedekken. Dit laat je ca. 20 minuten tot 30 minuten buiten de koelkast staan met een theedoek erover.


Nu is het tijd voor jou om te relaxen in een tuinstoel (met 1 oog op je kinderen), terwijl zij de paprika's, courgettes, uien, tomaten, 1 bolletje mozzarella, en andere groenten en gezonde ingrediënten die jullie lekker vinden, snijden. Als je liever geen mozzarella of andere kaas gebruikt, volstaan 2-4 el edelgistvlokken over de pizza ook. Edelgistvlokken is een kaasvervanger. Onderaan dit blogbericht lees je meer over edelgistvlokken.

Triiiiing....daar gaat de kookwekker. Je springt op, smeert de pizzabodem in met zelfgemaakte pesto, roept de kids naar binnen en laat hen naar eigen inzicht de pizzabodem beleggen. (geloof me, ze zullen ALLE groenten opeten als ze zelf mogen kiezen!)

Nu gaat de pizza 20 minuutjes de oven in, terwijl jullie de tafel dekken, een heerlijke frisse salade van komkommer en tomaat maken en misschien nog wel een spelletje doen.

Triiiiing....daar ging de wekker weer. Je rent naar binnen, pakt een ovenwant, haalt de pizza uit de oven en........Smullen maar!

Geen opmerkingen: