zondag 12 juni 2016

Baba Anoush a la De Appelboom

Baba Anoush is een heerlijk, zacht smakende mousse van hoofdzakelijk aubergines. Kant en klaar in de winkel vind ik het vreselijk smaken, dus maak ik het liever zelf. Maar dan wel op mijn eigenwijze manier en niet zoals het eigenlijk hoort!



Wat heb je nodig:
1 aubergine, in ronde plakken (met schil)
1 1/2 trostomaat, in ronde plakken
1 avocado
1 teentje knoflook in stukjes gesneden
1 tl tijm
1 tl basilicum
1 el kokosolie
t tl herbamare
vers gemalen peper

Hoe maak je dit:
Strooi zout op de aubergine en laat 5 minuten staan. Spoel af onder de koude kraan en dep droog met bv keukenrol.
Smelt de kokosolie in een grill pan.
Grill de knoflook, aubergine en de tomaten in 2 of 3 porties in de kokosolie. Voeg desnoods extra toe.
Snij de avocado in 2 helften, schep met een lepeltje het vruchtvlees eruit. (Beautytip: gebruik de binnenkant van de schil om je ellenbogen en knieën in te vetten).
Doe de avocado, gegrilde aubergine en tomaten, de kruiden in de keukenmachine en zet ca. 2 minuten op de hoogste stand.
Roer de herbamare en de peper erdoor.
Superlekker met Pita Finger Food!

Gezonde groetjes,
Vivian Dassen

Geen opmerkingen: