maandag 7 december 2015

Luchtige Banaan Pannenkoekjes a la Muriel

Afgelopen weekend waren mijn ouders 50 jaar getrouwd en zaterdagochtend kregen we een heerlijk ontbijt van mijn schoonzusje Muriel.
Ze zijn lekker luchtig en heerlijk met een lekkere topping van kwark met vanille yoghurt en...aardbeien? Of frambozen? Of druiven! Of een andere fruitsoort waar je verzot op bent natuurlijk. Als je in een zondige bui bent, is gesmolten 72% chocola ook heerlijk, hoor ;-).



Wat heb je nodig voor 1 groter pannenkoekje of 2 kleintjes?

2 eiwitten (ik adviseer natuurlijk vrije uitloop eitjes)
1 rijpe banaan
beetje olijfolie

That's it? Yes, that's it!

Hoe maak je dit dan?

Split de eieren. (Tip van mijzelf: gooi de dooiers niet weg; deze kun je mengen met citroensap en gebruiken als een maskertje voor je gezicht als je een vette of onzuivere huid hebt)
Prak de banaan of doe hem in de blender.
Klop de eiwitten op en spatel ze door de banaan.
Verhit de olijfolie en bak de pannenkoekjes kort aan iedere kant. Ze hoeven niet allemaal even groot te zijn overigens; opmerking daarover van mijn broertje: wij zijn ook niet allemaal even groot, toch? ☺
Mjam!
Daarna kun je natuurlijk een topping naar keuze erbij serveren...

Geen opmerkingen: