zaterdag 26 december 2015

3D Healthier Angelchristmas Cake Raphael

Voor deze 3D cake heb je een 3D bakvorm nodig. Via google kom je op verscheidene sites waar ze 3D bakvormen verkopen.

Het lastige van 3D cakes is dat ze op minder hoge temperatuur gebakken worden, maar wel langer in de oven moeten blijven.
Bijkomstige moeilijkheid: het deeg mag niet te vloeibaar zijn. Ideaal voor mijn zelfgemaakte Gezondere Kerstcake Mengsel. Check it out!



 

Wat heb je nodig:

135 gr bloem
30 gr havermout
15 gr bruine suiker
3 gr stevia
1 tl bakpoeder
1 tl natriumcarbonaat of extra bakpoeder
2 bananen
2 handjes gedroogde cranberries
6 gedroogde abrikozen
6 gedroogde vijgen
beetje soja melk
wat poedersuiker

Hoe maak je dit?

Doe de bovenste 6 ingrediënten in een kom en meng goed door elkaar.
Snij de bananen in stukjes en doe in de blender. Voeg de gedroogde vruchten toe en meng voor een paar minuten door elkaar.
Doe het vruchtenmengsel door het meelmengsel en roer door elkaar met een lepel.
Als het niet lukt om al het meel op te nemen, voeg dan nog wat sojamelk toe. Maar let op; het mag absoluut niet te nat worden!
Vet de beide helften van de 3D cakevorm in en zet de vorm in elkaar zoals vermeld op de verpakking.
Lepel het deeg in de vorm en probeer ook de vleugels te vullen. Doe hem maar voor 3/4 vol, want het deeg gaat ook nog rijzen. Druk het deeg aan.
Vul met de rest van het deeg nog wat muffinvormpjes, bv deze schattige Lieveheersbeestjes.
Zet in het midden van de oven en bak de Engelencake in ca. 60-70 minuten gaar.
De muffinvormpjes haal je er na ca. 25 minuten uit.


Laat de 3D vorm voor ca. 15 minuten afkoelen. Maak hem los en haal de cake eruit.
Snij eventueel de onderkant recht en zet hem neer.
Strooi een klein beetje poedersuiker erover heen voor het effect.
Mjam!

Zalig Kerstfeest!



 

Geen opmerkingen: