vrijdag 9 januari 2015

50 Tinten Grijs IJs


Iedereen heeft wel gehoord van de opzienbarende trilogie die start met het boek Vijftig Tinten Grijs. Op 12 februari, net voor Valentijnsdag, gaat de film in première.
Als je het boek hebt gelezen, weet je dat Christian graag wil dat Anastasia gezond eet. En dan weet je ook dat Anastasia haar relatie met Christian in Vanille Stijl wil. Christian wil echter meer…
Het is nog geen Valentijnsdag natuurlijk, maar ik vind het toch wel leuk om alvast een toetje voor de romantische mens te plaatsen dat te maken heeft met 50 Tinten.

 
Anastasia wil haar relatie in Vanille Stijl en krijgt daarom Vanille IJs. Christian vindt het smakelijker om wat spannende verrassingen aan te treffen en krijgt daarom een overheerlijk zinneprikkelend ijsje dat wel wat minder gezond is... 

Welk ijsje wil jij? Hieronder allebei de recepten. Een tip: begin op tijd!

IJs voor Anastasia:

1 banaan
80 ml (soja)melk

1 tl vanille essence

IJs voor Christian:


1 banaan
80 ml sojamelk
stukjes chocolade, stukjes mango, abrikozen, kleine stukjes karamel, m&m’s, stukjes toffee, hagelslag, sprinklers, in stukjes gesneden gedroogd fruit, warme kersen, laat je fantasie maar gaan.

Hoe maak je het:
* Schil de banaan en leg in een plastic zakje in de vriezer voor ongeveer 8 uur. 
* Haal de banaan uit de vriezer en laat enkele minuutjes liggen. Snij de banaan in stukjes (met een koksmes is dit zo geregeld). Doe de banaan  in een blender en mix totdat je een grof mengsel hebt.

* Giet nu de melk erbij en mix totdat het mengsel heel romig is. Dit duurt echt wel een paar minuten.
* Als je twee bananen tegelijk genomen hebt; haal dan nu de helft van de romige massa uit de blender en zet even apart.
* Voor Anastasia: Voeg nu de vanille essence toe en mix nog even. Lepel het ijs over in een dessertbakje.
* Voor Christian: roer de extra’s door het ijs dat je apart had gezet. Lepel het zinneprikkelende mengsel over in een dessertbakje.
* Zet de bakjes ongeveer 2 uur in de vriezer.
* Eet lekker op met bijvoorbeeld hartvormige lepeltjes.

Geen opmerkingen: