zondag 12 oktober 2014

Heerlijke Herfst Pompoenmuffins

Wat een heerlijke herfstdag was het vandaag. Het zonnetje scheen en er was geen koude wind. Ideaal voor een supermooie wandeling in het bos!

Of natuurlijk voor het opruimen van je kledingkast, het schoonmaken van de kamer van je oudste dochter, het opruimen en poetsen van de praktijkruimte, een leuk herfststukje maken voor op tafel thuis en....creatief zijn met muffins; heerlijke herfst pompoenmuffins!



Wat heb je nodig voor deze overheerlijke, goddelijke herfstmuffins?

65 gr volkoren tarwebloem
60 gr volkoren tarwemeel
30 gr havermoutvlokken (de echte havermout, dus niet de instant-versie)
2 tl bakpoeder 
15 gr bruine basterdsuiker
100 gr appelmoes
2 el appelstroop, opgelost in 1 el heet water

1 el chiazaad
200 gr pompoen in blokjes van 2x2 cm (zie onderaan in het filmpje hoe je pompoen kunt snijden. De pompoen hoef je niet te schillen als je hem eerst goed wast; de schil wordt zacht in de oven. Als je geen tijd hebt, kun je tegenwoordig ook kant en klaar gesneden stukjes pompoen kopen (versvak); deze zijn dan nog rauw en dienen dus toch nog bewerkt te worden.



 
Zo maak je de muffins:

Verwarm de oven voor op 175 º.
Bekleed een ovenschaal met bakpapier en bak de pompoen ca. 20 minuten in de oven.
Zet ondertussen in een grote muffinvorm 8 papieren vormpjes of in een kleine vorm 16 kleine.
Meng de melen, havermout, bakpoeder, basterdsuiker, en chiazaad door elkaar.
Roer de stroop door de appelmoes doe dit in een blender.
Voeg de stukjes gare, warme pompoen toe.
Blend met tussenpozen, want we willen stukjes pompoen met puree; niet alleen maar puree.
Meng de pompoen met het meelmengsel en roer goed doorelkaar.
Vul de vompjes tot aan de rand en zet in de oven.
Bak 20 minuutjes in het midden van de oven. Een satéprikker moet er droog uitkomen, anders zijn ze nog niet helemaal gaar.
Laat 5 minuutjes afkoelen in de vorm. Je kunt ervoor kiezen ze meteen te eten, maar je kunt ze ook helemaal af laten koelen en koud eten (en dan meenemen als gezond tussendoortje naar je werk of meegeven naar school).

Smakelijk snacken!






Geen opmerkingen: