zondag 5 oktober 2014

Griezelkookboek Gezonder Hotelontbijt

Mijn jongste dochter is helemaal verzot op de verhalen van Roald Dahl. We grinniken en giechelen om het ene na het andere boek. Nu zijn we aan het lezen in De Heksen; om de beurt een hoofdstuk. Binnenkort heeft ze Leeswedstrijd en mag ze voor de hele school een stukje voorlezen.

Dezelfde dochter vind het ook leuk om te kokerellen. Uit Roald Dahl's Griezelkookboek haalde ze een snel-klaar recept (van het boek Boy) dat ze vandaag wel wilde maken. We vervingen de bacon door tonijn uit blik...en binnen 30 minuten stond dit wel heel erg smakelijk hotelontbijt op tafel. Als diner! :-)


Marah kookt graag!
Wat heb je nodig voor 4 personen? Ik zal het schrijven in de taal van de Opperheks uit De Heksen (ze heeft o.a. moeite met het uitspreken van de g, ch, ui, ee, ei, ij en ou):

* ain inkevette ovenskaal
* tien vraie oitloop aieren
* twai  bliekjes tonain in waterr
* vier aitlepels (soja) melk
* peperr en zawt
* evantuel ain lente oitje (van te voren kesjmoord)
* brood

Hoe maak je hier nu iets fatsoenlijks van? Dit zal ik schrijven in gewone taal... :-)

* verwarm de oven voor op 200 ºC
* verdeel de tonijn over de ingevette ovenschaal
* kluts de eieren met melk, peper en zout
* voeg nu het eventuele gesmoorde lente uitje toe
* schenk het ei-mengsel over de tonijn (niet roeren!)
* zet 25 minuten in de oven
* klaar!
* heerlijk met een gewone snee volkoren brood

Kezonder Ootelontbait


Geen opmerkingen: