donderdag 5 juni 2014

Zelfgemaakte Sandwichspread

Wat zal ik vandaag eens op mijn brood smeren? Hagelslag? Nee, te veel verzadigde vetten. Pindakaas? Wel de goede vetten, maar ook wel een beetje veel calorieën. Kaas? Ojee, nog meer verzadigd vet! Jam? Neuh. Maar wat dan? Nou, Sandwichspread natuurlijk. En deze sandwichspread maak je lekker zelf!

Nodig:
* 1/2  zak soepgroenten uit het koelvak
* 1 el paprikapoeder, currypoeder, knoflookpoeder, tuinkruiden, Italiaanse kruiden, Basilicum, Dille, cayennepeper of chilipoeder (naar gelang de smaak die je wil creeeren). Je kunt ook verse kruiden  gebruiken, maar dan heb je wel meer nodig voor dezelfde smaak (testing, testing...1-2-3)
* slasaus
* (soja)yoghurt naturel
eventueel extra toevoegen:
* peper
* zeezout
* olijven in kleine stukjes
* gedroogde tomaat heel fijn gesneden
* bieslook
* verse knoflook
* agavesiroop
* augurk fijn gesneden
* zilveruitjes in 4-en
* wat je verder ook maar lekker vind....




Zo maak je het:
Hak de soepgroenten heel fijn in de keukenmachine.
Doe ze over in een kom en voeg een evenredig deel slasaus en yoghurt toe tot je een smeuiig geheel krijgt. Wel tussendoor roeren.
Voeg de specerij of kruid van je keuze toe, of een combinatie.
Goed door elkaar roeren.
Voeg eventueel de extra's toe.
Laat 1 nacht in de koelkast staan, zodat alle smaken goed kunnen blenden.
Schep het over in een glazen pot met deksel.
ca. 1 week houdbaar in de koelkast

Geen opmerkingen: