zondag 12 januari 2014

Speculaas-Banaan Cake

Liggen de bananen bij jou thuis ook soms totaal bruin op de fruitschaal zodat niemand ze meer wil eten? Als tip voor het bewaren van overrijpe bananen zeg ik: schil ze, doe ze in een zakje en stop ze in de vriezer. Heerlijk als gezonder ijsje, door de yoghurt of in gezondere baksels. Maar soms, zoals vandaag, moest de vriezer leeg en er kwamen welgeteld 9 bananen uit! Tijd om ze op te maken dus. Met dit recept hieronder ben je er al 6 kwijt.

nr. 7 is overrijp, maar nog wel eetbaar

Havermout



Dit heb je nodig:

90 gr volkoren bloem
90 gr volkoren meel
50 gr havermout
1 zakje vanille suiker
1 el bruine suiker
snufje zout
1 zakje bakpoeder
10 speculaasjes, fijngemaakt, maar met stukjes
6 overrijpe bananen van de fruitschaal of uit de vriezer
springvorm 24 cm ingevet of bekleed met bakpapier

*******************************************************************************

Zo maak je het:

Verwarm de oven op 200ºC.
Meng bloem, meel, havermout, bakpoeder, zout, en speculaasjes door elkaar.
Ontdooi de bevroren bananen in een bakje in de magnetron ( ca. 1 minuut voor 3 bananen).
Meng met de suikers met de bananen in een blender tot een smeuiige massa.
Voeg dit bij het meel mengsel en stort in de springvorm.
Bak ca. 20-30 minuten in de oven en laat helemaal (!) afkoelen.

Lekker gezonder snoepen!

Groetjes,
Vivian Dassen
Aandacht voor Voeding - De Appelboom

Geen opmerkingen: