zondag 5 mei 2013

Bijna Vetvrij Frozen Yoghurt IJs...met Frambozen!

Het is lekker warm buiten, het zonnetje schijnt en je wilt snacken, bv een ijsje. Er bestaan een heleboel verschillende ijsjes; van 300 kcal-bommen zoals Magnum en Ben & Jerries, tot een simpel waterijsje van 40 kcal. Welk ijsje zou jij kiezen? Normaal gesproken zou ik gaan voor het waterijsje; het is lekker, lest de dorst en het levert maar 40 kcal.

Maar gister had ik zin in een heerlijk romig ijs met een lekkere frisse fruitsmaak, dat ook nog eens niet al te veel kcal oplevert. Zoeken, zoeken, zoeken. Niks te vinden in de winkel. Denken, denken, denken. Aha! Eureka. We maken gewoon zelf een heerlijk romig ijsje met een frisse fruitsmaak en weinig kcal! Van Superfood Soja yoghurt!




Dit heb je nodig voor 4 porties heerlijk romig yoghurtijs, mét een frisse fruitsmaak én weinig kcal:
600 ml Superfood soja yoghurt of magere yoghurt
1 doosje diepvries frambozen (250gr)
1 flinke banaan in stukjes

Zo maak je dit heerlijke romige yoghurtijs, mét een frisse fruitsmaak én weinig kcal:
Gooi alles in de blender en mixen maar.
Giet over in een kom en zet in de vriezer.

Nu komt het geheim: haal na 20 minuutjes de kom uit de vriezer en roer goed. Zet weer terug. Herhaal dit een paar keer totdat het ijs vaster van structuur wordt en het op heerlijk romig, luchtig ijs lijkt. (doe je dit namelijk niet, dan krijg je 1 grote klonter in je kom waar je je lepel op krom duwt).

Verdeel over 4 bekers.
Klaar!

Voordeel:
je hebt een heerlijke romig yoghurtijs, mét een frisse fruitsmaak én 1/3 kcal van ander roomijs, EN je hebt voldaan aan 1 portie fruit per dag EN je hebt een portie (soja)melkproduct op!

Aantal kcal per portie: 115
Grammen vet per portie: 0,4

P.S. Het is nu 22 minuten voor 12 's morgens in Nederland. Als je NU begint, heb je vanmiddag al een overheerlijk romig yoghurtijsje, mét een frisse fruitsmaak én weinig kcal EN een portie fruit EN een portie (soja)melkproduct!

Als je het ijs in de vriezer laat staan, haal het er dan ongeveer een half uur voor het serveren uit; dan buigt je lepel niet...


Geen opmerkingen: