zaterdag 13 april 2013

Superfood Spinazie-Aardappelgratin

Het wil maar niet warmer worden. Waar blijft de zon toch? Die arme vogeltjes fokkelen wat af in onze tuin en onder het dak. Ik hoop echt dat het weer beter is als de eitjes eenmaal in de nestjes liggen.
Voor ons is het ook al niet fijn. Zelf heb ik echt een chronisch tekort aan....zonnestralen! Het zou morgen 20  º worden. Ik kan je vertellen dat deze dame dan geen vin verroerd en alleen in de tuin ligt.

Om goed voor bereid te zijn op morgen, is het natuurlijk handig om alvast de ingrediënten in huis te hebben voor deze lekker, makkelijke Superfood Spinazie gratin die in no time in een ovenschotel zit en in de oven wordt geschoven, terwijl wij lekker genieten in de zon.  



Het kan ook zijn dat we gaan (vega)barbequen met veel groenten en een lekkere salade, maar ook dat is geen probleem; dan eten we deze schotel maandag wel.
 
Dit heb je nodig:
 
800 gram diepvriesspinazie
4 bosuitjes
2 eitjes, vrije uitloop
50 gram walnoten
± 800 gram voorgekookte aardappelpartjes of -plakjes
2volkorenbeschuitjes
80 gram geraspte belegen 30+ kaas
 
 
 
 

 Zo maak je het:

 
Laat de spinazie ontdooien. Maak de bosuitjes schoon en snijd ze in ringen.

Klop de eitjes los en roer het met de ringen bosui, peper en weinig zout door de spinazie.

Hak de walnoten grof.

Warm de oven voor op 175° C.

Schik in een ovenvaste schaal de helft van de aardappelpartjes en daarop de spinazie. Strooi de walnoten er over en verdeel de rest van de aardappelpartjes erop.

Maak de beschuitjes fijn en meng er de geraspte kaas door. Strooi dit over de aardappelen.

Laat het gerecht in de hete oven in ca. 40 minuten heet worden en bruin kleuren.



Bron: voedingscentrum.nl

 
 
Recept
 
Energie
430 kcal
430 kcal
1806 kj
1806 kj
Eiwit
20 gram
20 gram
Koolhydraten
45 gram
45 gram
Vet
15 gram
15 gram
Verzadigd vet
4 gram
4 gram
Vezels
8 gram
 

Geen opmerkingen: