zaterdag 20 april 2013

Spinazie a la Don Corleone


April is de Spinazie maand bij De Appelboom. Spinazie is heel erg veelzijdig. We hebben al een aantal salades en een ovenschotel gemaakt. Hieronder een heerlijk bijgerecht voor bijvoorbeeld een aardappelschotel. 
 
Dit heb je nodig:

4 el rozijnen

2 kg spinazie

2 teentjes knoflook

2 el olijf olie

2 el pijnboompitten*

 

Zo maak je het:

Was de rozijnen en laat ze in warm water wellen.

Was de spinazie.

Laat de spinazie met aanhangend water slinken. Druk er zoveel mogelijk vocht uit.

Maak de knoflook schoon en snijd de teentjes in plakjes.

Verwarm de olie en bak hierin de pijnboompitten en de knoflook zacht.

Voeg de spinazie en de uitgelekte rozijnen toe en maak het geheel op smaak met weinig zout.
 


* Pijnboompitten

Er is iets dat je moet weten over pijnboompitten. Wij hebben een keer pijnboompitten gekocht bij een supergoedkope supermarkt (aldi of lidl of iets in die geest). Deze had ik lekker geroosterd in de pan en gebruikt in de salade die we aten na het zwemmen in een subtropisch zwemparadijs ter ere van de verjaardag van mijn man. Maar goed, we kregen toen een hele vieze bittere smaak in onze mond. Het heeft zeker 10 dagen geduurd voordat dit weg was! Dit waren de chinese pijnboompitten. Niet kopen dus.

Het verschil zit in de punt: de europese pijnboompit is gewoon blank, maar de chinese heeft een donkere punt en de pit is ook ronder. Als het goed is kun je op de verpakking ook de herkomst lezen.
 
Smakelijk eten!
 
Bron: voedingscentrum.nl

Geen opmerkingen: