maandag 22 april 2013

Spinazie a la Boeddha

Spinazie kun je echt op tal van manieren klaarmaken. Hierbij een spinazieschotel op oosterse wijze. Hiermee heb je wel echt pit op je bord, dus voor kleine kinderen is dit minder geschikt. Misschien kun je de spinazie opsplitsen over 2 pannen en voor hen een minder pittige variant maken. Deze schotel is heerlijk met zilvervliesrijst, maar zeker ook met volkoren pasta!





Dit heb je nodig:

Stukje gemberwortel
2  sjalotjes
2 kg spinazie
2 el olijfolie
Mespunt sambal
mespunt kerriepoeder
mespunt paprikapoeder
2 el vissaus (toko, reform, maar ook in sommige supermarkten)

Zo Maak je het:
 
Schil het stukje gemberwortel en rasp het fijn.
Maak de sjalotjes schoon en snijd het klein.
Was de spinazie en laat de groente uitlekken.
Verwarm de olie in een grote wok of braadpan en roerbak hierin de gember, de sjalot en de sambal.
Voeg bij gedeelten de spinazie toe tot de groente is geslonken.
Roerbak de spinazie in enkele minuten gaar.
Giet het vocht af.
Maak de groente op smaak met de vissaus.
 
Smakelijk!
 
 
 
aangepast van voedingscentrum.nl

Geen opmerkingen: