dinsdag 2 april 2013

Heerlijke Superfood Spinazie Salade met Citroen-Mosterd Sausje


Deze maand staat Spinazie in the picture bij Gewichtsconsulente De Appelboom! Oh, en wat kunnen we daar allemaal mee...Niets zo veelzijdig als spinazie! Hieronder een heerlijk recept van spinazie met champions en een superlekker sausje. Geniet van je maaltijd!

 



Dit heb je nodig:
200gr verse spinazie
250gr witte champignons
1 avocado *
2 citroenen
2 tl fijngehakte verse bieslook of gehakte lente-uitjes
2 eetlepels olijfolie
1 tl geraspte citroenschil
2 mespuntjes stevia
2 mespuntjes mosterdpoeder
versgemalen zwarte peper

De combinatie spinazie-champion is echt superheerlijk en supergezond. Als je het echt wilt, kun je de champions bakken en de salade eten als de champion nog warm is. Maar rauw is natuurlijk gezonder!

Zo maak je het:

Was de spinazie grondig in ruim koud water, verwijder harde, dikke stelen en verkleurde blaadjes en laat goed uitlekken.

Doe de spinazie in een grote saladekom. Borstel de champignons schoon. Snij de avocado in dunne plakjes en besprenkel goed met het sap van een citroen. Schik de avocadoplakjes op de spinazie. Voeg er de schoongemaakte champignons aan toe en strooi er de bieslook of lente-uitjes over.

Doe de olijfolie, citroensap van de andere citroen, geraspte citroenschil, stevia, mosterdpoeder en zwarte peper naar smaak in een pot met schroefdeksel bv een jampot. Schud de inhoud krachtig tot alles goed gemengd is tot een dressing. Schenk pas vlak voor het opdienen de dressing over de salade (echt doen en even geduldig zijn, anders verpietert je salade!).

Aangepast van: groentenfruit.nl
* Nu denk je misschien : avocado? Dat is toch hartstikke vet! Ja, de avocado is inderdaad een vette groentesoort, maar naast vitaminen zit er ook veel oliezuur in, een enkelvoudig onverzadigd vetzuur dat gunstig is voor het cholesterolgehalte van het bloed. Daarnaast zijn het kaliumbommetjes,  een mineraal dat je hart en bloedvaten gezond helpt houden en dat ook zorgt voor je waterhuishouding.  En dan het vezelgehalte…. 10 gram per vrucht! Dat is weer goed voor de werking van de darmen. En…het is een heerlijke groente !

Geen opmerkingen: