woensdag 13 maart 2013

Heerlijke Luchtige Spelt Pannenkoeken voor de Lunch!

Vandaag zijn we gaan wandelen bij de Eijsder Beemden. Het was een prachtige ochtend met een stralend blauwe hemel en het zonnetje scheen lekker op onze toeten. Geen wind, wel koud! Maar dat mocht de pret niet drukken. Onder het genot van een gezonde snack – een appel natuurlijk – liepen we anderhalf uur in de sneeuw te genieten van het landschap, de paarden, de koeien en de vogels.




Eenmaal thuis lekker een warme kop koffie gedronken en ….de voorbereidingen gemaakt voor de lunch. De kids komen zometeen thuis van school en dan kunnen ze meteen aanvallen, want we eten pannenkoeken. Maar dan wel van speltmeel!

Dit heb je nodig voor 2 porties:
125 gram speltbloem
1 banaan
snufje zout
0,25 liter koolzuurhoudend bronwater (echt waar!)
olijfolie om de pan in te vetten

Zo maak je het:

De speltbloem, en het zout door  elkaar mengen. Voeg de geprakte banaan toe, daarna het bronwater en roer tot een klontvrij beslag.
Het beslag een half uur laten rusten.
De pannenkoeken op half-hoog vuur bakken.

Smakelijk!


Aangepast van: mijnreceptenboek.nl


Geen opmerkingen: