woensdag 6 februari 2013

Suikervrije Appelmoes Zelf maken!

Er bestaan zoveel recepten voor appelmoes, maar ik kom er niet één tegen waar geen suiker bij hoeft. Dit recept hierbeneden is er eentje waar geen gewone of basterd suiker aan is toegevoegd en ook geen zoetstoffen. Dat komt door de Elstar appel!

De Elstar appel is een sappige, knapperige appel met een roomwit vruchtvlees. Het is een appel die nooit verveelt. Hij heeft een uniek aroma en smaakt fris en heerlijk zoet. De meeste Elstar appels zijn groengeel/goudgeel met een helderrode bos. Maar er zijn verschillende variëteiten, die iets anders van kleur zijn, zoals de Rode Elstar, Elshof of Elstar Ruby. Maar in de winkels zie je voornamelijk de gewone Elstar. Elstar is heerlijk om zo uit de hand te eten, of in salades en is goed geschikt voor het maken van sap. En dus ook voor Suikervrije Appelmoes!



De Elstar appelen geven een heerlijke zoete smaak aan deze appelmoes. Heel eenvoudig te maken en hartstikke lekker en gezonder!

Dit heb je nodig:
(voor een hele week appelmoes als bijberecht, toetje, als spruitjes-verstopper en als botervervanger in cakes of andere baksels)

3 kg Elstars geschild en in stukken gesneden
2 el koek- en speculaaskruiden

En zo maak je het:

Zet de appelen op in een bodempje water.  Breng aan de kook en laat 10 minuutjes pruttelen. Haal de ketel van de vuurbron en roer goed door. Als je appelmoes met stukjes wilt, zet de staafmixer er dan een aantal keren pulserend in. Hoe gladder je de appelmoes wilt, hoe langer je de staafmixer erin houdt. Dan de koekkruiden er nog bij, goed doorroeren en klaar is je zelfgemaakte, heerlijke, suikervrije appelmoes!

Minstens 1 week houdbaar in de koelkast
(als dat lukt...)

Geen opmerkingen: