dinsdag 6 november 2012

Volkoren Tortilla's met Superfood Broccoli

Deze volkoren tortilla's smaken heerlijk op een midden-van- de-week-dip, bv. woensdagavond, en je een dagje geen zin hebt om lang in de keuken te staan. Maar je wilt natuurlijk wèl gezond eten. De kids zijn hier dol op, omdat de (gezondere versie van) Thousand Island Dressing er lekker uitdrupt.  Natuurlijk kun je de tortilla's vullen met elke groente die je maar wilt, maar in november is Superfood Broccoli de groente van maand bij De-Appelboom, dus...


 


Ingrediënten

300 gram broccoli

100 gram snijbonen
 
1 kleine ui
 
1 gele paprika
 
1 eetlepel olie

1 dl gezeefde tomaten(passata)

Chilipoeder naar smaak

1/2 tl Tijm

1 klein blikje kidneybonen
 
4 el Thousand Island Dressing (zelf maken!)
4 kleine volkoren tortilla's (klik hier om ze eenvoudig zelf te maken)



Bereiding

1.   Maak de groente schoon.
2.   Snijd de snijbonen in smalle repen, de ui in snippers, de paprika in blokjes en de broccoli in  roosjes.
3.   Fruit de ui in de hete olie glazig.
4.   Voeg de rest van de groente toe met de gezeefde tomaten.
5.   Stoof de groente in een paar minuten gaar.
6.   Laat de kidneybonen uitlekken.
7.   Meng de kidneybonen door de groente en warm het geheel goed door. Maak het mengsel op smaak met chilipoeder en tijm.

8.   Maak de Thousand Island Dressing: roer 4 el slasaus max. 15%vet, 1 tl honing, 1/2 tl kerriepoeder, 1 snuf dille, 1 tl citroensap en 2 el water om te verdunnen, goed door elkaar. 

9.   Verwarm de tortilla’s aan beide kanten een halve minuut in een droge koekenpan.
10. Bestrijk ze met de Thousand Island Dressing, vul ze met het mengsel en vouw de tortilla’s dicht.
 
 
 
 

Geen opmerkingen: