maandag 5 november 2012

Pasta ovenschoteltje Superfood Broccoli en paprikasaus

Het wordt iedere dag eerder donker. Het wordt kouder buiten en de wind wordt steeds guurder en ook de regendruppels vallen met regelmaat uit de lucht. Wat is er dan heerlijker dan thuis komen en dit goddelijke schoteltje in de oven te schuiven om na 20 minuten te genieten van een heerlijke, door en door warme maaltijd die ook nog gezond is.

 



Ingrediënten
·         300 g volkoren macaroni
·         4 eetlepels olijfolie
·         2 tenen knoflook, in plakjes
·         500 g broccoli, in roosjes
·         1/2 eetlepel gedroogde Italiaanse keukenkruiden
·         1 pot geroosterde paprika's (465 g), uitgelekt
·         1 eetlepel paprikapoeder
·         200 g hüttenkäse


Bereiden, de dag ervoor of 's ochtends:
  • Kook de pasta beetgaar volgens de aanwijzingen op het pak.
  • Verhit 2 eetlepels olijfolie in een wok en roerbak de knoflook en de broccoli 2 minuten.
  • Voeg 2-3 eetlepels water en de Italiaanse kruiden toe en roerbak nog 3-4 minuten.
  • Pureer de paprika's met de paprikapoeder tot een gladde saus. Verdun de saus met een beetje kookvocht van de pasta.
  • Giet de pasta af en roer de paprikasaus erdoor.
  • Breng op smaak met zout en (versgemalen) peper.
  • Doe de pasta in een ovenschaal, verdeel de broccoli erover en schep hierop de hüttenkäse. Bestrooi met zout en (versgemalen) peper naar smaak. Zet in de koelkast.
  • Bereiden als je 's avonds thuis komt:
  • Verwarm de oven voor op 200 °C. Schuif het schaaltje in de oven en laat de pasta in 15-20 minuten door en door heet worden.
Bevat
Energie 485 kcal- Eiwit 20 g- Vet 19 g- Koolhydraten 59 g (pp)

Geen opmerkingen: