donderdag 8 november 2012

Luchtige Volkoren Banaan Pannenkoekjes

Ken je het volgende tafereeltje; je koopt bananen en na een week liggen ze er nog? De schil vertoont heel veel bruine plekjes, dus nu haalt helemaal niemand het in zijn hoofd om ze te eten? Geen paniek. Met dit pannenkoeken recept ben je zo door je voorraad overrijpe bananen heen. Het recept heb ik aangepast naar gezondere ingredienten, maar oorspronkelijk komt het van  Howsweeteats.

Deze pannenkoekjes zijn luchtig en toch volkoren. Hoe dat kan? Ik zal je het geheim verklappen; door de geklopte avocado en de banaan. En lekker dat ze zijn! Heerlijk om zo uit het vuistje te eten, maar zeker ook met gezonde smeersels als appelstroop en jam,  en ongezondere smeersels zoals pindakaas, chocopasta en schenkstroop. Mijn kinderen zijn er gek op.

Je kunt er eentje nemen als tussendoortje of als dessert, of 2-3 als ontbijt of lunch.



Wat heb je nodig voor deze pannenkoekjes:

200 gr. volkoren meel
2 tl bakpoeder
1/4 tl zout
1 el bruine suiker
1 tl kaneel
100 ml sojamelk
1 tl vanille essence
3 rijpe bananen
2 el eetrijpe avocado

Zo maak je ze:

  1. Doe meel, bakpoeder, zout, bastardsuiker en kaneel in een kom en roer door elkaar.
  2. Snij de bananen in kleinere stukken en doe ze samen met de avocado in de keukenmachine tot je een mooi egaal papje krijgt.
  3. Doe de het bananenmengsel bij de droge ingredienten en roer goed door elkaar.
  4. Voeg de sojamelk en vanille essence toe en roer goed. Met deze mix krijg je 10 kleinere, dikke, luchtige, american pancakes.

Deze pannenkoekjes bevatten 110 kcal per stuk.
Als je meer en dunnere pannenkoeken wilt, voeg dan meer melk toe en roer goed door.
Als je wilt varieren, voeg dan 2 el cacao toe, of stukjes appel.

Geen opmerkingen: