zaterdag 20 april 2013

Broccolisalade voor 2 personen

Broccolisalade

Ingrediënten
1 eetlepel pijnboompitten *
400 gram broccoli
8 olijven zonder pit
1 eetlepel olijfolie
1 eetlepel azijn








Bereiding
1.     Rooster de pijnboompitten in een droge koekenpan goudbruin. Maak de broccoli schoon en verdeel de groente in roosjes. Snijd de stelen in stukjes. Kook de groente in weinig water in een paar minuten net gaar. Snijd de olijven in plakjes. Maak een dressing van de olie met de azijn en peper en zout. Laat de broccoli uitlekken.
2.     Schep de dressing en de olijven door de nog warme groente en laat dit afkoelen. Strooi de pijnboompitten er over.










Menusuggestie
Lekker met gestoofde vis en brood.
Hiervoor heb je nodig...

2 stukjes vis

4 sneetjes volkorenbrood

Voedingswaarden per persoon
  Recept:
Menu: 

Energie
155 kcal
460 kcal

651 kj
1932 kj
Eiwit
10 gram
45 gram
Koolhydraten
3 gram
30 gram
Vet
10 gram
15 gram
Verzadigd vet
1 gram
2 gram
Vezels
6 gram
10 gram


Geen opmerkingen: